Okay, I was going for stealth. And also it’s very slimming.

pants

Myöhäisherännäisenä kuulin O.C:sta vasta muutama kuukausi sitten. Uutispimennossa olleena luulenkin voivani väittää, että yhtä varmaa kuin se, että Christmukkah on O.C:n tuotantotiimin keksintö, on myös se, että termi stealth-pukeutuminen on minun keksintöni. Seth Cohen, bite me.* Stealth-pukeutuminen ideologiana on nimittäin kehittynyt ja jalostunut pääkopassani siitä lähtien, kun kymmenisen vuotta sitten nousin ensimmäisen työpaikkani paraatisisäänkäynnin portaita jalassani uudet, epämukavat t-remmikengät ja päälläni harmaa InWearin jakkupuku, joka näytti reiteni ja takamukseni hyvin epäedullisessa valossa. En muista tuosta ensimmäisestä työpäivästä juuri muuta kuin sen, kuinka paljon päälläni olevat vaatteet minua vaivasivat. Jotain oli tehtävä.

Stealth-pukeutumisen spirituaalinen (hei ei saa nauraa) lähtökohta on näkymättömyys, vaivattomuus, käytön huomaamattomuus. Stealth-vaate herää henkiin kantajansa päällä korostamatta liikaa itseään. Samalla vaate itsessään voi kuitenkin olla jotain todella huomiotaherättävän upeaa. Siinä on ehkä jotain samaa kuin taossa: “Tasaisuus on se, mitä ei voi nähdä sitä katsellessa. Hiljaisuus on se, mitä ei voi kuulla sitä kuunnellessa. Harvinaisuus on se, mihin ei voi koskea sitä yrittäessä.” Stealth ei kuitenkaan tarkoita harmaahiirulaisuutta, vaikka olen minä ehkä sitäkin elämäni erinäisissä vaiheissa kokenut. Se ei myöskään missään nimessä oleta kantajansa läpinäkyvyyttä.

Oman stealth – vaatteistoni perusta on useahko pari varmaakin varmempia mustia, pitkiä housuja – niitä leveälahkeisia. Pillilahkeet, kellohameet, shift-dressit jäävät toinen toisensa jälkeen vaatekaapin syövereihin pölyttymään. Joskus stealth-housut vaihtavat väriä harmaaseen, valkoiseen tai denimiin, mutta fit pysyy samana. Miksi vaihtaa jotain, joka toimii?  Lisäinspiraatio on silti silloin tällöin paikallaan. Tavoitteena on univormutyyppinen peruspuvusto, johon voidaan lisätä sopivassa suhteessa pippuria omien mielihalujen mukaan:

*) O.C:ta tuntemattomille tiedoksi, että otsikossa siteerattu O.C:n Seth Cohenin roolihahmon esittämä repliikki ja sen johdannaiset ovat sittemmin iskostuneet kulttuuriimme lähinnä printattujen t-paitojen ja mukien muodossa, ks. esim. Cafepress.com.
Advertisements

9 Responses to “Okay, I was going for stealth. And also it’s very slimming.”


 1. 1 nda 21/07/2009 at 10:01 pm

  Loistavaa :). Tuosta muistuu mieleeni ensimmäinen päiväni mainostoimistossa. Limenvihreä aivan liian paksusta kankaasta tehty toppi aluspaitana ja tavallinen musta villatakki sen päällä. Jalassa siistit mustat housut jotka kiristivät vähän vyötäröstä. Neutraali asu, jossa tunsin itseni niiiiin epämukavaksi kun minut esiteltiin uusille työkavereilleni, että muistan kyseisen asun vielä 6 vuotta kyseisen päivän jälkeen. Mitään muuta en ensimmäisestä työpäivästäni kyseisessä firmassa muistakaan..

 2. 2 Herttainen 21/07/2009 at 10:06 pm

  Mahtavaa, Bisquitsilla oli linkki tänne uuteen blogiisi! Olenkin ehtinyt kaipailla :)

 3. 3 thatmay 22/07/2009 at 7:08 pm

  nda:Ehkä lohduttavaa on kuitenkin se, että minä en ainakaan muista _kenenkään_ uuden työntekijän ensimmäisenä päivänä pitämiään vaatteita!

  Herttainen: kiva kun löysit tänne. omaasi olenkin jo stalkannut tässä hetkisen.

 4. 4 Stazzy 23/07/2009 at 12:27 am

  Mainiosti kirjoitettua tekstiä (on kiva lukea).

  Mistähän löytäisi ns. suorat housut, jotka sopivat tlle persielle? Ostaisin heti nipun. Mutta joka ikisellä kerralla tuskastun ostokierroksilla, ja arjen farkkutyttö vannoo toimistopukeutumiseesa mustien suorien hameiden nimeen.

 5. 5 thatmay 23/07/2009 at 7:34 am

  Siis oma takamukseni on mallia kupla, se on iso kaikkiin suuntiin. Vyötärö taas on suhteellisen kapoinen, joten housuostokset ovat lievä mahdottomuus. Siksi teenkin niin, että kun sopivat housut löytyvät, hamstraan niitä monta monta paria. Viime syksynä HenkkaMaukalla oli mallistossa useampiakin leveälahkeisia mustia housuja – tosin samanlaisia en ainakaan enää alesta löytänyt. Valitettavasti HenkkaMaukan kuteet eivät ole niitä kaikkein kestävimpiä ainakaan värinpitävyyden osalta. Yleensä H&M:n housut sopii suhtkoht hyvin minulle, kun taas esim. InWear, Zara, ProMod – turha toivo. Yllättäen Mangolla on silloin tällöin myös sopivia malleja, mutta vyötärö on usein toivottoman matala.

  Parhaiten istuvat housuni olen ommellut itse.

 6. 6 Anonymous 29/07/2013 at 2:47 pm

  Hey! I simply want to give an enormous thumbs
  up for the good data you could have here on this post.
  I can be coming back to your blog for more soon.


 1. 1 Tyttö töissä « Clean Trackback on 15/10/2009 at 11:02 am
 2. 2 Univormuprojekti: täydellinen epäonnistuminen « Clean Trackback on 13/04/2010 at 5:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

July 2009
M T W T F S S
    Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: