On se nyt niiiin pinkki olevinaan taas

ribbons

candy

parasol

Käväisin muuten perjantaina Brysselissä. Ei se olekaan niin kaukana kuin ennen. Olisi tehnyt mieli jäädä koko viikonlopuksi, aamiaisia syömään, mutta tarhantädit olisivat luullakseni olleet eri mieltä. Kokouksen jälkeen oli jo kiire kotiin, vaan ei niin kiire, etteikö pieni koukkaus Heman kautta olisi kannattanut.

Olen täysin koukussa tuohon todella omituiseen hollantilaiseen ketjuun, josta löytyy tavaraa melkein mihin tahansa tarpeeseen. Ennenkaikkea Hemassa pitää poiketa, mikäli on järjestämässä lastenkutsuja. Ja minähän olen. Ensi viikolla on nimittäin juniorin viimeinen tarhapäivä, jota täytyy juhlistaa kakulla ja karkeilla. Kieltäydyn ajattelemasta, mitä tarhan jälkeen seuraa (eskari, red alert!), joten fokusoidaan energia vaikka siihen kakkuun. Kakun päälle pistellään paperisia sateenvarjoja, joiden sisälle kätketään pieniä (jäähyväis)viestejä. Varjon lisäksi kukin lapsi saa muutaman sellofaanipussiin käärityn karkin, ja opettajat lahjan, jotka kääritään paljettinauhoin somistettuihin paketteihin.

En tiedä, minne hävisivät yksinkertaiset lastenkutsut, joilla tarjottiin kermavaahdolla ja banaaninsiivuilla koristettua kakkua, pillimehua ja itse leivottuja kaurakeksejä. Viime talvena olin aivan tosissani tilaamassa juniorin synttäreille pomppulinnaa. Koska valitettavasti emme asu jättikokoisessa kartanossa, eikä pomppulinna varsinaisesti mahdu olohuoneeseen, ja koska oli talvi, aikeistani ei loppujen lopuksi (onneksi) tullut mitään. Olen monesti ajatellut, että ehkä lastenkutsuista on tullut aikuisten juhlia – halutaan järjestää jotain erityisen jännittävää, jotta sitä itse muistaisi juhlat jälkikäteen, jotta sitä voisi sanoa itselleen olleensa mukana lapsen elämässä, vaikka oikeasti arki kuluukin työpaikan, tarhan ja kodin väliä suhatessa ja liikenneruuhkassa istuen. Materialistista kompensaatiota, jossa sinänsä ei tietenkään ole mitään uutta. Minä vaan luulin aina olleeni jalat-maassa-tyyppi – yksinkertaista, pelkistettyä ja simppeliä.

Niin se elämä meitä muuttaa.

Advertisements

7 Responses to “On se nyt niiiin pinkki olevinaan taas”


 1. 1 Sarami 26/07/2009 at 10:19 am

  Kiva, että olet taas takaisin blogimaailmassa! Hemassa pitää tosiaan aina silloin tällöin käydä, niillä on isompi valikoima lakritsia kuin marketeilla.

 2. 2 thatmay 26/07/2009 at 1:48 pm

  Hei joo melkein unohdinkin että kassiin jäi myös pari pussia salmiakkipommeja tai jotain niiden näköisiä. :oP Slurp.

 3. 3 Bisquits 27/07/2009 at 3:01 pm

  Hema on pop! Siellä on kaiken krääsän lisäksi hyviä voileipiä.

 4. 4 rotterdamin riitta 27/07/2009 at 7:44 pm

  hema oli aikoinaan se paikka jossa olin kaksi kuukautta hollannissa oltuani ensimmäisessä hollanninkielisessä työhönottohaastattelussa. ei onnistunut vaikka suomen logistiikkatausta olis sopinut heman vaatimuksiin.

  hauska lukea että uusimmat suomalaishollantilaiset eivät oikein hema (hollandse eenheidsprijsmaatschappij) – taustoja tunne. parikymmentä vuotta sitten hema oli se paikka josta haettiin remonttitarvikkeita.nyt prinsessa maxima ostaa sieltä vauvanvaatteita jne. heman rookworst (savustettu makkara on edelleenkin tärkeä osa hollantilaista ruokavaliota. vitsinä muuten kerrotaan että kyseisessä makkarassa on niin vähän lihaa että se käy kasvissyöjillekin!

  hyvää kesänjatkoa!

 5. 5 thatmay 27/07/2009 at 8:09 pm

  Hei, saman olen kuullut myös suomalaisesta Camping-makkarasta :o) Ne EU-direktiivit nääs…

  Joo, en tosiaan tunne Heman taustoja lainkaan, mutta onneksi ei ole “mandaattia” tunteakaan – en nimittäin ole suomalaishollantilainen vaan luxin suomalainen :o) Kiva oppia lisää, nyt voinkin taas brassailla miehelleni haha :oD

 6. 6 aini 27/07/2009 at 8:17 pm

  Mä muistan että 80-90- lukujen taitteessa (kun olin ala-asteikäinen) maailman hienoimmat synttärit oli muka niitä jotka vietettiin mäkkärissä:D Niihin ei kellä tahansa ollut varaa nääs:P Onneks se trendi on jo passé..

 7. 7 May 28/07/2009 at 8:44 am

  Hehe, joo tuon muistan minäkin. En tiedä sitten mikä _lapsista_ tuntuu nykyään hienolta. Viime kerralla järjestin tosiaan ihan ongintaa, joka monelle oli ainakin ihan uusi aktiviteetti. Jokainen lapsi sai yllätyspussin jossa oli vähän karkkia ja muutama tarra. Se oli kuulemma kivaa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

July 2009
M T W T F S S
    Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: