Itse tehtyä: Suolasuihke

saltspray01

Pakkohan sitä sesongin hittihiustuotetta oli saada kokeilla. Mutta pelkän kokeilun vuoksi en viitsisi ostaa. Sitä suolasuihketta siis.

Empiiriset tutkimukseni ja internet saivat koostamaan seuraavan ohjeen itse tehtyyn salt sprayhin.

2 dl vettä
2 tl epsom-suolaa
3/4 tl (kolmeneljäsosa, ei “kolme tai neljä”) hiusgeelisuihketta

Merisuola käy ilmeisesti myös, tai jopa tavallinen pöytäsuola, mutta koska muutaman valmistajan (Bumble&Bumble, KMS, Toni&Guy…) suolasuihkeissa on käytetty nimenomaan epsom-suolaa, ja koska sitä sattui omasta kaapistani löytymään, käytin sitä. Kaupan tuotteiden ingredientseistä se löytyy magnesium sulfate -nimisenä.

Joissain ohjeissa neuvotaan lisäämään suolaveteen hair gel:iä. Intuitiivisesti tuntui siltä, että koska lopputuleman piti olla nestemäinen, saattaisi olla parempi käyttää nestemäistä hiusgeeliä, jota löytyi Tigi Bed Head Superstar Volumizing  Hair Sprayn muodossa. Sitten tarvittiin vielä spraypullo, jollaiseksi kävi mainiosti Lushin tyhjä kasvovesipullo. Kaikki käyttämäni tarvikkeet näkyvät tässä.

Liuotin suolan tilkkaan lämmintä vettä, lisäsin loput vedet kylmänä, varmistin että liuos oli viileää, lisäsin Tigin – joka sai liuoksen muuttumaan valkoiseksi, jokin kemiallinen reaktio? –  ja pullotin sen. Etiketti päälle ja valmista tuli.

Tukka ennen sprayta:

saltspray-before

Tukka sprayn jälkeen, kuivaajalla kuivattuna:

saltspray-after

Sprayn jälkeen tukka tuntui suolaiselta, mattapintaiselta ja tönköltä. Koitin muuten harjata ja kihartaa hiukset (aidolla oikealla piippausraudalla) kuivaamisen jälkeen, ihan vaan kokeillakseni, olisiko suolakampauksesta vanhan ajan sokerikampauksen haastajaksi. Eipä näytä ainakaan näillä suolamäärillä olevan, vaikka kyllä se tälle omalle supisuoralle tukalleni jonkin verran nostetta antoi.

Internetin viisaat asiantuntijalähteet kertovat, että suolasuihke on hiuksille äärimmäisen kuivattavaa, kuten kaiketi merivesi, kloorivesi ja aurinkokin. Ei jokapäiväiseen suihkutteluun!

Ultimate verdict: Liukkaiden hiusten ensiavuksi ihan ookoo kenties, mutta mieluummin hankin suolatukkani ehkä silti suoraan merestä. Pointsit silti itsetehdylle, eikö vain?

Advertisements

8 Responses to “Itse tehtyä: Suolasuihke”


 1. 1 Rose 03/08/2009 at 7:59 pm

  Sustahan on sukeutumassa varsinainen kotikemisti! Suolasuihkeelle ei ole tarvetta, mutta vartalovoin tekemistä voisin harkita :)

 2. 2 thatmay 03/08/2009 at 8:50 pm

  Joo, suolavettähän tuo näyttää pääasiassa olevan. On taas markkinamiehet keksineet varsinaisen nichen.

 3. 3 Boobettes 05/08/2009 at 11:04 am

  Siis mikä ihmeen epson-suola :o

 4. 4 thatmay 05/08/2009 at 11:34 am

  No joo sitä mäkin jonkin aikaa ihmettelin, kun aloin omia kosmetiikkajuttuja kokata. En tosiaan tiedä, mitä se oikein on, muuta kuin magesiumsulfaattia, mutta erilaisista lähteistä olen oppinut, että esim. kylpysuolaksi se käy hyvin, koska sen on uskottu “imevän” ihon läpi kuona-aineita ja muita toksiineja veke. Tiedä häntä.

  Olisin itse melkein mieluummin käyttänyt ibizalaista merisuolaa, koska se nyt vaan kuulostaa söpömmältä ja sitäkin sattuu jostain syystä kaapissa olemaan :oD

 5. 5 Anonymous 02/08/2013 at 9:00 am

  Mulla on jotain Himalajan vuorisuolaa, taidan tehdä kokeilun. Yksi kampausneste on loppusuoralla, eli jos sen jättäisi pulloon, laittaisi suolaa ja vettä niin katsotaan miten toimii. Ei kuulosta myrkyltä, eli uskaltaa varmaan kokeilla, eikä myöskään ole kallista. Juuri katsoin Sokoksen sivuilta, että se valmis suolasuihke maksaa yli 30e pullo, mun mielestä melko kallis!

 6. 6 ElinaS 18/07/2014 at 4:07 pm

  Täällä kotikemisti myös, sekoitin vettä ja runsaasti suolaa. Hieroin sormenpäillä hiusten tyveen tätä ja suihkautin hoitavaa hiustenhoitoon ainetta. Föönäsin tukan. Muotoilun ja laitoin lakkaa. Minusta tukkaan tuli lisää volyymia. Tietenkään en tiedä tulisiko sitä enemmän, kuin kallilla aineella. Lisäksi tukkaan tuli tiettyä karheutta, niin ettei pinta ole liian liukas. Niin kuin usein pesun jälkeen.

 7. 7 Anonymous 24/04/2015 at 2:14 pm

  Kannattaa varmaan lisätä sinne jotain hoitavaakin ainetta esim kookosöljy. =D


 1. 1 Ihan vaan farkut ja teepaita « Clean Trackback on 11/02/2010 at 1:49 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: