If the shoe fits, it’s too expensive

stringrepublic

On kesä. Minulla on vielä rantaloma edessä. Haluan säästää rahani lomakrääsään – Kiwin bikineihin, simpukkahelmiin, muovisiin Casion kelloihin ja chilipopcorniin. Mutta kyllähän sen jo huomaa kauppojen pre-fall -mallistoista ja koulurepuistakin. Vielä yhdet heinäntuoksuiset elonkorjuujuhlat – musiikkia, makkaraa, tunnelmaa – ja sitten se alkaa. Syksy.

Syksyllä on taas aikaa muistella, mitä se tyyli olikaan ja miten sitä piti lähestyä, kun kesäinen pukeutumisen huolettomuus on loppuunkulutettu. Minulle tyyli tarkoittaa omanlaisiani stealth-vaatteita. Kompastuskiveni ovat silti aina olleet kengät (kengät… kompastua?). Ne halvatun kengät! Joko pidän samoja kenkiä syksystä kevääseen tai huomaan yhtäkkiä omistavani kymmenen kenkäparia, jotka eivät kerta kaikkiaan sovi niiden kahdenkymmenen mustan housuparin lahkeenmittaan lainkaan.

Olen nimittäin lahkeenmitasta hyvin tarkka. Sentti maasta, kengänkärjet saavat vilahtaa, mutta nilkan ei pidä näkyä edes istuessa. Koska pyrin hamstraamaan monta paria samanlaisia housuja, olen tuomittu käyttämään tarkalleen samankorkuisia kenkiä. Tarkalleen samankorkuisia mutta erinäköisiä kenkiä on vaikea löytää, ergo, käytän aina samanlaisia kenkiä. Hamstraan niitä samalla tavalla kuin housuja.

Kuinka tylsää! Ja minusta kun olisi niin mukava leikkiä kengillä. Keltaisilla vaikka. Kaiken lisäksi työpaikalleni on vuosi sitten asennettu hyvin liukas parkettilattia. Sluiks! On ilmeistä, että korkokengät eivät tähän ympäristöön sovi. Siispä, flats they shall be.

Mutta kai matalakorkoinen kenkäkin voi olla luomus? Vai voiko.

Nauhakengät.
Okei, en pidä kurvieni korostamista naisellisilla röyhelöillä tai pitsillä, mutta en minä liian maskuliinisestakaan pidä. Broguet sopivat mielestäni Audrey Tatoun näköisille hennon naisellisille naisille. Unohdetaan.

Balleriinat.
Hmm. Ihannekengissäni korkoa on pari senttiä – nämä ovat liian matalat. Eikö noista kimaltelevista soljista tule tätiviboja?

Mokkasiinit.
No jaa. Omiaan school uniform –lookiin… housujen kanssa ehkä sittenkin liian tavalliset. Eivätkö näitä käytä violettihiuksiset tikkitakkiset tädit, joiden laukussa on miniterrieri?

Saappaat
Valinnanvaraa löytyy! Mutta haluankohan hautoa näissä sääriäni syyskuusta huhtikuuhun?

Mary Jane?

Mary Jane platforms?

Manolot?

Miten tässä näin kävi.  Se tyylikirja taisi sittenkin olla oikeassa. Ainoat vakavasti otettavat kengät todella ovat joko hyvin matalat tai hyvin korkeat.

Olisikohan aika päivittää housun lahkeen pituus.

Kuvassa String Republicin aivan ihanat mutta valitettavasti melkein loppuunmyydyt espat.  Valokuva String Republic. Otsikkon sitaatti peräisin Adrienne Gusoffilta. Miksi en taaskaan kääntänyt sitä suomeksi?

Advertisements

7 Responses to “If the shoe fits, it’s too expensive”


 1. 1 Nooruska 04/08/2009 at 3:16 pm

  Miten ois samanlaiset kengät eri värisinä? Kenkäasiat on vaikeita, itse minimoin housujen käyttöä ja sitten kaikki kengät näyttää aika tyhmiltä housujen kanssa… Ja flattejä suosin aina, oma ja muiden turvallisuuden takia ;-).

 2. 2 thatmay 04/08/2009 at 3:58 pm

  Joo, nyt pitäis vielä löytää sellanen malli jota saa monen värisenä. No noita Manoloita nyt just näemmä saisi. *grin*

 3. 3 J. 04/08/2009 at 9:42 pm

  Todella upeita kenkia!

 4. 4 tiiti 04/08/2009 at 11:01 pm

  hih, on muuten varmasti maailman paras syy ostaa manolot. ja useat vielä. “no kato näitä sai monen värisinä”. pitää selkeästi laittaa johonkin muistiin.

 5. 5 Boobettes 05/08/2009 at 11:11 am

  Että sulla on kiva tyyli kirjottaa :) olisinpa itsekin yhtä verbaalisesti lahjakas bloggaaja. Älä lopeta ikinä kirjottamista!

 6. 6 thatmay 05/08/2009 at 11:25 am

  J. : Joo, kengät ei näemmä maailmasta lopu!

  Tiiti: sanos muuta. Jos vaan oikeasti olis varaa. Kuudensadan kengät? Kolme paria kuudensadan kenkiä? Onkohan ne edes laadukkaita. Tai mukavia.

  Boobettes: kiitos, vaikka itsestäni kyllä tuntuu että ei se suomi enää meinaa sujua ollenkaan. yksikin päivä aloin miettiä, mikä se olikaan se sääntö että tuleeko “i” vai ei sanasta johdettuun verbiin (vai mikä onkaan), siis esim. inho > inhottaa vai inho_i_ttaa (muistin sitten että jos sana loppuu muuhun kuin aahan niin ei tule iitä). Ei oo mulla vissiin paljon tekemistä…

 7. 7 aini 05/08/2009 at 6:30 pm

  Mä oon myös raivostuttavan tarkka tosta lahjejutusta. Jos tuntuu että lahje-housukombo ei toimi niin ei tuu koko päivästä mitään. Sen pitää olla just eikä sinnepäin:D Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että koska mulla on hyvin erimittaisia housuja, on myös kenkiä oltava huomattava määrä.. hankalaa, tilaavievää ja etenkin kallista!

  Ja kiitoksia postista, tuli perille! :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: