Viikunan kaveri …ja lisää lomaa kiitos

summergear03

Tänään oli ensimmäinen työpäivä. Ensi alkuun tsekkasin luonnollisesti, mikä se jäljellä oleva lomakertymä olikaan. Ensi alkuun heti sen jälkeen, kun olin suoriutunut normaaleista töihinpaluurituaaleista eli hankkinut helpdeskistä varaläppärin oman kotiin unohtamani tilalle sekä sen käyntiin saatuani tiedustellut unohtamieni salasanojen oletusarvoihin palauttamista.

Joka ikinen vuosi siitä lähtien, kun aloitin aktiivisen työelämän, jonka myötä käytettävissä oleva kesäloma radikaalisti väheni, olen töihin palattuani vannonut välittömästi varaavani seuraavan paussin lentoineen päivineen, jottei lomafiilis aivan pääsisi katoamaan arjen myllerrykseen. Arvaahan sen, että joka ikinen vuosi arki on viimeistään toisena työpäivänä tarttunut kurkkuuni karvaisella kourallaan ja pihissyt hampaidensa välistä: ei!

Vaan ei tänä vuonna: lomaa on näemmä pitämättä kokonaiset kaksikymmentäkaksi ja puoli päivää. Kuukausi! Miten näin voi edes käydä? Ai niin: kesälomaa pidin vain kaksi viikkoa. Ei ihme että äiti on ollut vähän väsynyt. Neuvottelin heti viikon loman marraskuun alkuun, mutta mietin, pitäisikö sitä pidentää kahteen. Mieli halajaa rannalle. Nizza olisi vain puolentoista tunnin lentomatkan päässä. Samoin Palma. Ihan sama mikä sää, kunhan vain pääsisi jonnekin veden äärelle tuulettumaan. Suolaa tukkaan ja hiekkaa pöksyihin. Maailman paras pepunkuorinta muuten syntyy ihan itsestään, kun istahtaa matalaan veteen ja antaa aaltojen ja märän hiekan tehdä tehtävänsä. Olen näin lähellä matkatoimiston varaa-napin klikkaamista.

Samaan aikaan toisaalla: löysin kaapista viimevuotisen amiraalijakun ja mustan huopatrilbyn. Jostain syystä ne näyttävät yhtäkkiä melko hyviltä konjakinvärisen (eräs nettikauppa väittää, että tupakanvärisen) nahan kanssa. Muita huomioita: Kate Moss on kuulemma ruvennut grungeilemaan, mutta minua viehättää edelleen hänen bohotyylinsä, tai oikeastaan kenen tahansa bohotyyli, sillälailla klassisesti viritettynä.

Bohokoru löytyy tähän tarkoitukseen omasta takaa. Oikea hippimekko vaan vielä odottaa paikallistamistaan. Siellä etelässä niitä olisi ollut kaupat pullollaan.

Kuva oma.

Advertisements

3 Responses to “Viikunan kaveri …ja lisää lomaa kiitos”


 1. 1 Nina 02/09/2009 at 7:53 pm

  Mulla on lomaa jäljellä 17 päivää. Hirvittävä miettiminen miten milloin käytän sen. Tekisi mieli lomailla nyt heti, mutta myöhemmin syksyllä se olisi vielä ihanampaa. Joulun aikaan olisi myös kiva lomailla kunnolla ja nauttia vaikka lumesta ihan koti-Suomessa (jos sitä lunta nyt saadaan..) Toisaalta taas lomareissut keväällä piristävät pitkää kesän odotusta. Äh ja puh! Haluan lisää lomapäiviä, ei kolme viikkoa riitä kunnolliseen virkistäytymiseen.

 2. 2 ainoa 03/09/2009 at 6:12 am

  Apua! Sun töihinpaluusi kuulosti ihan multa joskin välillä tuntuu olevan pää muualla ihan tavallisinakin työpäivinä ihan ilmaan lomaakin. Tai ehkä juuri lomattomuudesta tämä kaikki johtuukin. XD

 3. 3 May 03/09/2009 at 1:07 pm

  Nina: mäkin oon ehdottomasti pitkien lomien kannattaja. Melkein olen jo alkamassa säästää, että voisi ottaa kuukauden palkatonta siihen kesäloman päätteeks… syksyllä lomailussa on se vika, että jos haluaa rantameininkiä, on lähdettävä aika kauas täältä sohjoisesta Euroopasta.

  Ainoa: Hehe! Meinasin muuten unohtaa läppärin kotiin myös tänään – tai itse asiassa unohdinkin mutta käännyin sitten tunnontuskissa takaisin hakemaan sen mukaan (mikä ketutti kyllä aika paljon). Mulla pitäis varmaan olla vaan desktoppi ja parempi jos sekin olis pultattu työpöydän jalkaan kiinni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: