Itse tehtyä: Mangovartalovoi(de)

mangovoi

Sitten talvella saamani luontaiskosmetiikkaherätyksen olen ollut vannoutunut itsetehdyn karitevoi-oliiviöljy-mehiläisvahavartalovoiteen käyttäjä. Kesän kuumassa olen kuitenkin huomannut, ettei se ehkä sittenkään ole niitä parhaita kesävoiteita. Joskus ihan tavallisetkin huonelämpötilan vaihtelut tai jopa voiteen sively lämpimälle iholle saa karitevoin rakeistumaan. Toisaalta taas mehiläisvaha on kylmänä melko jäykkää ja vaatii hetken jos toisenkin lämmittelyn tullakseen työstettäväksi. Itse asiassa voide olikin parhaimmillaan niinä lomaviikkoina, jolloin lämpötila pysytteli reippaasti kahdenkymmenen paremmalla puolella päivin sekä öin – ja talvella keskuslämmitetyissä makuu- ja kylpyhuoneissa. Ainesosien mittasuhteita muuttamalla voidetta saattaisi voida muokata paremmin kesäkäyttöön sopivaksi, mutta tällä kertaa päätin kokeilla jotain kokonaan uutta.

Tavoitteena oli täsmähoitaa auringon karheuttamaa kuivaa ihoa, joten:

Mangovoita 250 g
Jojobavahaa silmämääräisesti yhtäläinen määrä kuin mangovoita
Avocadoöljyä vajaa desi
Palmarosa essential oilia noin tusina-parikymmentä tippaa

Eläinystävän omatuntoa helpottaa mehiläisvahan vaihto jojobavahaan, vaikkakin internetlähteet kertovat, että se saattaa aiheuttaa herkkäihoisille allergisia reaktioita. Avocadoöljy ja mangovoi, joista jälkimmäinen muuten osoittautui olevan huoneenlämmössä huomattavasti karitevoita notkeampaa, ovat ihanteellisia superkosteuttajia ja kärtsähtäneen ihon korjaajia. Koska voit ja öljyt ja vahat eivät tuoksuneet juuri millekään, tuntui siltä, että tuoksun lisäys saattaisi olla paikallaan. Palmarosassa on viehättävä kuivattujen ruusunlehtien tuoksu. Sillä kerrotaan olevan antibakteerisia ominaisuuksia, mikä sopiikin hyvin muuten säilöntäaineettomaan seokseen. Koostin voiteen samalla metodilla kuin aiemmat kokeiluni – tuoksutipat lisäsin viimeisenä.

Onnistuiko kokeilu? Kyllä, yli odotusten! Voide on yhtä satiinista kuin miltä se purkissa näyttää, ja se tuntuu imeytyvän nopeammin kuin melko banaali karite-mehiläisvaha-oliiviöljyseos. Kokeilumielessä valoin seoksesta myös voidepatukan silikonimuottiin, jonka voiteen kovetuttua “kuorin” pois: koossa pysyy, mutta vaatii kyllä kodikseen jonkun säilytyskotelon, josta voidetta saa helposti kaavittua, ettei aivan läjähdä käsiin.

Lopullinen tuomio: Erinomaisen sopivaa silkkipyjamassa fiilistelyyn – vain suklaakonvehdit puuttuvat.

Advertisements

0 Responses to “Itse tehtyä: Mangovartalovoi(de)”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: