Lauantai

chocos01

chocos02

Lauantai on ollut minulle hemmottelupäivä siitä lähtien, kun joskus yhdeksän-kymmenenvuotiaana pääsin ensi kertaa äidin kanssa lauantaina kaupungille humputtelemaan. Humputtelu oli esimerkiksi sitä, että kierreltiin kaupoissa, äiti osti Annan tai Me Naiset, käytiin vasta-avatussa Suomen ensimmäisessä McDonaldsissa Tampereen Keskustorilla (jossa äiti etsi epätoivoisesti aterimia), ja itse sain valita Sokoksen silloiselta askarteluosastolta paketin pienenpieniä helmiä ja siimaa, joista tein kotona itselleni nilkkarenkaan.

Poikani alkaa nyt olla siinä iässä, että hänenkin kanssaan voi alkaa pikkuhiljaa harjoitella tätä humputtelun jaloa taitoa. Tänään mies lähti vanhempiensa kanssa Pariisiin, joten tilaisuus oli oiva. Sitäpaitsi tunsin, että olimme tänään molemmat erityisessä hemmottelun tarpeessa.

Vaatekauppa, kenkäkauppa, lounas. Vaatekauppa, karuselli, jäätelö ja kahvi. Tavaratalon hifiosasto. Suklaakauppa. Joku saattaa kutsua tätä shoppailuksi, mutta oikeasti shoppailu on humputtelussa sivuosassa. Pääasiassa kyse on näyttäytymisestä, mahdollisesti tuttujen tapaamisesta, muiden ihmisten katselusta, uusien tuulten haistelusta. Jäätelöt nautitaan rauhassa kahvilan takimmaisen nurkkapöydän sohvapaikalla, kummallisille trendivaatteille nauretaan kaupassa (anteeksi myyjät, olemme huonotapaisia!) ja ostoskeskukseen nalkkiin jäänyttä varpusta jäädään ihmettelemään oikein penkillä istuen.

Kotona avasimme konvehtipaketin.

Advertisements

6 Responses to “Lauantai”


 1. 1 emmi 05/09/2009 at 4:40 pm

  Aivan mahtavaa. Olin unohtanut koko humputtelu sanan. Omassakin lapsuuden kodissa kyseistä sanaa käytettiin. Paljon parempia tuollaiset kotoperäisemmät sanat. Pitää alkaa taas käyttämään. Ja totta on humputtelu ei ole yhtä kaupallista toimintaa kuin shoppailu, jossa siinäkään ei tosin aina osteta mitään.
  Ihanan näköisiä konvehteja.

 2. 2 r 05/09/2009 at 4:41 pm

  itse aioin kanssa nyt hemmotella itseäni. rockband illalla johon kuuluu pizzat ja snäcksit

 3. 3 KatriK. 05/09/2009 at 6:01 pm

  Minäkin olin jo ehtinyt unohtaa humputtelu-sanan, ehkä myös sen jalon taidon. Meillä päin lähdettiin lapsuuden vuosina – kyllä, lauantaisin – Hämeenlinnaan. Sokos tuntui tuohon aikaan taivaalta ja Body Shop kansainväliseltä karkkikaupalta. Kahvit ja jäätelöannokset nautittiin Laurell´ssa. Oi niitä aikoja!

 4. 4 thatmay 05/09/2009 at 9:28 pm

  KatriK, muistan muuten sen ihan ensimmäisen Body Shopin tuotteen, joka kaikilla piti olla – kiivin makuinen vihreä huulirasva!

 5. 5 KatriK. 06/09/2009 at 10:18 am

  Hih, minä puolestaan maistan vieläkin huulillani sen mansikan makuisen imelän ja tahmean huulirasvan.


 1. 1 Itse tehtyä: suklaakanelihuulirasva « Clean Trackback on 19/09/2009 at 12:23 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: