Itse tehtyä: nahkahihat

nahka02

Tämä idea on kypsytellyt itseään mietintämyssyssäni jo tovin. Vanhasta nahkatakista hihat ja vuori irti, lyhennys, kavennus ja valmista tuli – upouudet irtohihat. Kinky-viboista en välitä: minusta hihat toimivat hyvin pehmeän villaneuleen kanssa, varsinkin jos jalkineiksi ei valita niitä korkeimpia gladiaattorireikäsaappaita.

Valitettavasti toisesta hihasta pääsi tulemaan liian kapea. Laskin jotenkin sen varaan, että nahka kyllä venyy käytössä. En halunnut liian löysiä hihoja, joita saisi käytössä kiskoa ylös tämän tästä. Kuvan hiha on myös melko nafti, mutta kauniisti tuo näyttää rypyttyvän. Ja mitä sille toiselle hihalle kävi? Ratkesi pahalainen aivan sauman vierestä sitä päälle vetäessäni kuten lasten pistelytyöt konsanaan. Nyt tiedän, miksi nahka ommellaan isoilla pistoilla. Kai nahan ompeluun on olemassa kokonaan omat välineensäkin – minä hätähousuna en jaksanut moisia asioita tarkistaa edes googlesta.

nahka01

Advertisements

6 Responses to “Itse tehtyä: nahkahihat”


 1. 1 Anu 20/09/2009 at 5:15 pm

  Erittäin hieno idea! Voisin ehä haluta varastaa sen/jalostaa sitä, kunhan pääsen vauhtiin uuden ompelukoneeni kanssa…

  Nahan ompelusta tiedän sen verran, että siihen tarvitaan ainakin oma neulansa. Sen kärki on litteä eikä tee nahkaan isoa reikää vaan viillon.

 2. 2 Hauwerine 20/09/2009 at 5:30 pm

  Oi, teen varmasti copycatin. Omana tavaramerkkinä on niin pitkään ollut leveät nahkarannekkeet molemmissa ranteissa. Ilman niittejä, luonnollisesti. ;)

 3. 3 May 20/09/2009 at 7:14 pm

  Anu, kiitos vinkistä. Alkoi tosiaan joku hälytyskello soida jossain vaiheessa ompelua, mutta kun nahka oli ohutta ja ompelukone tuntui sen syömisestä tykkäävän, niin annoin mennä vaan. Ajattelin lapsellisesti, että tuleepahan tiukempi sauma kuin edelliset…

  Hauwerine: Nyt kun tosiaan pääsin angstista ratkoa tuo nahkatakki, niin nahkaa onkin vaikka minkälaisiin rannekekokeiluihin. Ajattelin seuraavaksi – heti nämä pitkät prototyypit korjattuani – kokeilla lyhyempiä kämmekkäitä, vai mitkä ne nyt nimeltään ovatkaan.

 4. 4 SunSun 20/09/2009 at 9:52 pm

  Hieno hihake! Minusta tuo hiha toimii ihan yksinäänkin. Jos tuo toisen hihan repeäminen ois käynyt mulle, niin varmaan käyttäisin yhtä hihaa ihan tyytyväisenä. Toki koko muukin asu sitten kaipaisi symmetristä epäsymmetrisyyttä, mutta se just vetoaa minuun silleen minimalistisena, ei siis Michael Jacksonin versiona. Tästähän voisi kehitellä vaikka mitä. :)

 5. 6 thatmay 21/09/2009 at 6:15 pm

  SunSun: Hihake! SE se on!

  Outi: …ja tästä se vielä paranee, kunhan saan nuo tyylikkäällä ja hienotunteisella tavalla _joustamaan_.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: