Konjakkia kiitos

vyoallsaints

Juuri nyt tuntuu siltä, että kaikenlaisia ompeluideoita olisi pääkoppa täynnä, mutta aikaa ideoiden toteuttamiseen en saa revittyä sitten mistään. Vai olisiko sittenkin taas kyse saamattomuudesta. Ajatuksissani pyörivät summittain leikatut, huovutetut villaröyhelöt, vanhoista villaneuleista ommellut irtohihat ja nahan rypyttäminen. Liukuvärjättyjä neuleita on osunut silmiin siellä täällä, ja eivätpä nekään näytä enää kovin noloilta.

Tuossa vyössä on se, millä päätin haluavani korvata kiiltävät niitit, hakaneulat ja hopeablingkoristeet: patinoituneen kullan väriset reikänapit. Vai mitähän nuo oikeastaan ovat, reikävahvikkeita kaiketi. Kokemuksen mukaan kovin ohut vaate ei tällaisia kylläkään kanna, ja eiköhän näiden laittamiseenkin pidä olla olemassa jonkinlainen niittipistooli. Villakangastakkiin? Jostain löytyi kaksi vanhaa villakangastakkia, valkoinen ja musta. Molemmat ovat hieman isoja ja löysiä. Kokeilisinkohan upottaa ne kuumaan veteen hienoisen huopumisen toivossa? Mitä, jos irrottaisi niistä vuorin ja leikkaisi liepeet ja hihansuut raakasti saksilla huolittelemattomiksi?

Löytämisestä puheenollen:  siivosin vaatekaappini ja kärräsin kirpputorille vinon pinon epämääräisiä kirkkaan ja vähemmän kirkkaan värisiä vaikeasti yhdisteltäviä vaatekappaleita. Äh, myönnetään: siirsin vain ongelman pois vaatekaapistani ja plaseerasin sen torniksi kylpyhuoneen oven viereen. Vaatetanko on nyt mielestäni melko kaunis, sekin nimittäin näyttää liukuvärjätyltä: mustaa, sitten tummanharmaata, vaaleanharmaata, haaleaa, ruskehtavaa beessiä, vaaleanpunaisehkoa ja viikunaa. Viimeisenä muutama minulle epätyypillinen murretun sinisehkö vaate.

Silti vaatekaappini jäi kaipaamaan jotain. Epäilen, että se jokin on nimenomaan kokoelma epämääräisiä kirkkaan ja vähemmän kirkkaan värisiä vaikeasti yhdisteltäviä vaatekappaleita. Onneksi en vielä heittänyt niitä pois.

Advertisements

4 Responses to “Konjakkia kiitos”


 1. 1 sugar kane 23/09/2009 at 7:06 pm

  Mä olen laittanut tuontapaisia “reiänvahvikkeita” kiinni kankaaseen/ohueen nahkaan sellaisen taitettavan muovihärpäkkeen avulla, siinä on paikka noille osille, ja sit vaan hakataan kovaa alustaa vasten vasaralla. Ai ne olikin muuten neppareita, mut luulen että logiikka toimii noillekin, ja niitä muovijutskia saa käsityökaupoista (ja neuvoja samasta mestasta…).

 2. 2 Kamicha 23/09/2009 at 9:23 pm

  Hmm, älä nyt äkkipikaan niitä pois heitä… …toisinaan pikku siirtymä pois omalta mukavuusalueelta on oman tyylin kehittymisen kannalta vaan hyvä juttu (vaikka toisaalta mielelläni näkisinkin, mitä sinulla on siellä “myytävien” tangolla =)).

  Konjakinvärinen nahka on ihanaa, etenkin vähän aikaa nähneenä.

 3. 3 H 25/09/2009 at 11:20 pm

  Sirkkoja ovat nuo. Niiden laittamiseen on olemassa sellainen pöytään kiinnitettävä apuväline jolla myös neppareita voi kiinnittää. Mutta luultavasti kotikonstejakin on, kuten joku jo aiemmin mainitsi.

 4. 4 thatmay 26/09/2009 at 12:08 pm

  Hei kiitos kaikille vinkeistä! Tuli mieleen, että suutarillahan noita voisi varmaan laitattaa, jos nimittäin on kyse noin tuhannen kappaleen vaatteeseen takomisesta… Näitä ideoitahan mulla riittää, mutta ei ehkä sittenkään hinkua toteuttaa niitä!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: