Hymyile, _olet_ maanantaina

hippipaita01

hippipaita02

Pystyyn nostetut bleiserin kaulukset eivät olekaan yhtään hullumpi ajatus, varsinkaan hippipaitaan yhdistettynä. Muistin, että minulla oli joskus kamelinruskea PTA:n villableiseri, josta pidin aivan järjettömästi. Villaa. Toista kuin tämä HenkkaMaukan lirujakku. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että Gaudetesta saattaisi löytyä oikeanlainen. Nämä 99 zip wedget olisivat kirsikka kakun päällä, mutta kun toimitusaika näyttää menevän jonnekin marraskuun puoliväliin, niin antaa olla. Acnellakin on, näemmä, mutta en minä noin korkeita.

Voi että minä odotan sitä Helsingin matkaa. Ihanaa päästä sinne kerrankin turistina. Oikeasti olen käynyt Helsingissä shoppailemassa viimeksi varmaan sinä päivänä, kun muutin sieltä pois, ulkomaille. Beweshipin mies, tuttu aikaisemmilta ulkomaanpyrähdyksiltä, oli käynyt pakkaamassa huonekaluni, astiani ja vaatteeni konttiinsa, ja olin juuri sulattanut jääkaapin. Yksiöni oli tyhjä. Oli tammikuinen talvi. En keksinyt muuta tekemistä kuin käydä syömässä Aleksin pika-intialaisessa ja ostamassa Stokkalta jotain matkalle tarvittavaa. En muista, miten ja missä nukuin viimeisen yön – tuskin minulla enää oli lakanoitakaan. Vai jätinkö likaiset lakanat kylmästi asuntoon. Se olisi ollut oikein, sillä vuokraisäntäni tapasi tulla sisään tarkastuskäynneille ilmoittamatta omilla avaimillaan, toki ensin ovikelloa soiteltuaan. Viiskulma.

En oikeastaan kaipaa Helsingissä asumista, tai Suomessa asumista ylipäätään. Helsinki ei koskaan ollut minulle ystävällinen, vaikka siitä huisin paljon pidänkin. En kai vain sopinut joukkoon. Kaikki tuntui jotenkin epäspontaanilta ja ulottumattomissa olevalta. Oikeastaan ainoat kaupungit, joissa olen todella tuntenut viihtyväni, ovat Bryssel ja Luxemburg, ehkä kotikaupunkiani Tamperetta lukuunottamatta. Haulitorni on aina haulitorni, sanoitte mitä sanoitte. Sitäpaitsi Tampereeseen liittyy sellaisia nostalgisia muistoja kuin pyöräily uimarannalle, metsämansikat, Vikkulan irtokarkit ja Tiiliholvi.

Mikä tekee kotikaupungista kotikaupungin?

Advertisements

7 Responses to “Hymyile, _olet_ maanantaina”


 1. 1 xylitol 12/10/2009 at 10:30 am

  Kotikaupunkiin on aina mahtava palata :) Itse fiilistelin muutama päivä sitten Helsingin metrossa ja ihailin kaupungin valoja yössä. Ikävöin tätä paikkaa jo, vaikka juna takaisin lähtee vasta muutaman tunnin päästä.

 2. 2 rosenatalie 12/10/2009 at 1:21 pm

  Hah, minäkin asuin viiskulmassa yksiössä ennen ulkomaille muuttoa, vuokraisäntä ei onneksi tullut yllättäen avaimillaan sisään (tai ainakaan jäänyt kiinni).

  Mä voisin kuvitella palaavani Helsinkiin, se on musta jotenkin sympaattinen kaupunki, kompaktiudesta tykkään myos. Myös NYC:ssä viihdyin loistavasti, se vaan tuntui aina omalta. Tosin vietin siellä iloista sinkkuelämää, ehkä perheellisenä siellä asuminen voisi olla ihan erilainen kokemus…

 3. 3 nooruska 12/10/2009 at 6:51 pm

  Kotikaupunki: ihmiset ja kantapaikat, tietty turvallisuuden ja kuulumisen tunne.

  Hei tänään tuli jo räntää, Suomi on ihana maa ;-).

 4. 4 thatmay 14/10/2009 at 1:09 pm

  xylitol: Metro! Olinkin unohtanut koko oranssia kirkuvan Bomfunk MC:s -näyttämön :o)

  rose: Ai niin, sinä kun olit siellä rapakon takanakin ehtinyt asua. Jos joskus tulee muutto New Yorkiin, otan suhun yhteyttä!

  nooruska: kuulumisen tunne, sitä ei taida voida luoda tyhjästä. Kauhulla mietin marraskuun ensimmäistä viikkoa ja lomaani – tajusin, että Suomessahan on silloin jo _talvi_. Krrrh.

 5. 5 Ninni 14/10/2009 at 4:23 pm

  Eikä! Vikkulan irtokarkit! Äitin kanssa pääsin aina käymään siellä. Ei ole enää Tampereella Vikkulaa :(

  Kotikaupungistä kotikaupungin tekee fiilis. En myöskään ikinä ole pitänyt Helsinkia erityisen ystävällisenä kaupunkina minulle. Saa nähdä miltä tuntuu palata sinne Keski-Euroopan jälkeen ensi keväänä. Tunnen kotipaikkakunnakseni paljon enemmän esim. mieheni lapsuuden maisemat, joissa en edes ole ikinä oikeasti asunut. Kodissa pitää olla turvallisuuden ja ystävällisyyden tunne.

 6. 6 Anonymous 14/10/2009 at 4:39 pm

  Home is where the heart is? :oD

 7. 7 May 14/10/2009 at 4:40 pm

  Oho, siis tuo tuli minulta May:lta… joskus olen May, joskus reallyclean, joskus thatmay…koittakaa pysyä perässä!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

October 2009
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: