Tyttö töissä

coco

Korkojen kopse käytävillä ja olan yli heitetyt kravatit soppatauolla. Vaikka termit kynähame ja sininen pankkiiripaita luonnehtivat työpaikkani atmosfääriä melko tarkasti, oma sieluni ei corporate codeen oikein taivu, tai ainakin hangoittelee sitä vastaan – monestakin syystä. Helppo stealth sentään on kätevä, vaikkei olekaan mikään luovuuden huipentuma.

Huomasin, että Blogilistalla ei ole ainuttakaan blogia, joka olisi tägätty asiasanoilla työpukeutuminen, toimistopukeutuminen, workwear, office fashion tai mitään näihin viittaavaa. Työvaatteet-termin alta löytyy kyllä yksi blogi, mutta se on keskittynyt lähinnä sinisiin asuihin, joiden merkki on Snickers. Onko katumuotisivustoilla toimistoverrokkeja? Kenties toimistopukeutuminen lajina on epärelevantti ja korvataan nykyään sanalla klassinen.

Inspiraation lähteitä: Katharine Hepburn, Coco Chanel. InStylen workwear issue: pitäisiköhän ottaa statementiksi  krepatut, palloksi tupeeratut hiukset? Tottahan ne näyttävät kekseliäiltä, vaikka sitten valkoisen kauluspaidan ja mustan hameen kanssa. Entäs sitten Sex and the Cityn Miranda ensimmäisellä tuotantokaudella? Kapeita kravatteja, miesmäisiä bisnespukuja. Mutta sitten hänenkin tyylinsä uudelleenprofiloitiin niin, että tavoitteena oli enää vain näyttää hyvältä. Miksei. Dr. Lisa Cuddy.

Ihan vain mielenkiinnosta ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä nimenomaan toimistopukeutumiseen keskittyneistä blogeista. Omaansakin saa mielellään mainostaa.

Kuva:Coco Chanel (Telegraph.co.uk)

Advertisements

5 Responses to “Tyttö töissä”


 1. 1 Sanna 15/10/2009 at 2:20 pm

  Tämä olikin hyvä avaus. Minusta tuollaiselle toimistopukeutumisblogille olisi kovasti tarvetta. Odotan innolla saatko tähän hyviä vinkkejä.

  Ei toimistopukeutumisen tarvitse olla klassista. Itse kaipaisin myös rennompaa lookia. Ei siis pelkkää jakkupukua ja kauluspaitaa, mutta ei toki ihan vapaa-ajan vaatetustakaan.

  Sinulla on kiva blogi. Olen lueskellut sitä jonkin aikaa, mutta kommentoin vasta nyt.

 2. 2 Johanna 15/10/2009 at 3:51 pm

  Secret Wardrobessa (http://korundi.blogspot.com/) on ainakin paljon kirjoittajan toimistovaatteita, vaikka en tiedä lukisiko Korundi bloginsa työvaatteisiin suuntautuneeksi.

  Vaikka oma blogini on lähinnä lifestyleblogi, eikä minkään sortin muoti/tyyliblogi, pyrin kuvaamaan työasujani myös.

 3. 3 Donna 15/10/2009 at 6:15 pm

  Tosi hyva idea tuollainen bisnespukeutumisblogi! Itsekin noista jutuista juttelen blogissani vahan valia, ja kuvaan myos asujani silloin talloin. Pukukoodit eri tilaisuuksissa, bisnespukeutuminen varsinkin eri maissa kuuluvat kylla vakiaiheisiin blogissani!

 4. 4 Kamicha 16/10/2009 at 12:35 pm

  Hai, tulipa muuten mieleen omalta lukulistalta yksi blogi, joka tavallaan istuu kuvaukseen – ei tosin kotimainen:

  http://heyyou-getoffofmycloud.blogspot.com/

  Kirjoittaja pukeutuu luovasti, mutta asuissa on paljon asiallisia ja toimistoon sopivia kokonaisuuksia. Ennen bloggausaikaa ko. henkilön asuja löytyy MyStyleDiarystä nimimerkillä Kokopuff – tuokin valikoima on selaamisen arvoinen, vaikka MSD onkin ihan raivostuttava palvelu…

 5. 5 May 18/10/2009 at 11:49 am

  Hei, kiitos kaikille vinkeistä! Secret Wardrobe mulla onkin jo lukulistalla… ulkomaisia ei toistaiseksi juuri yhtään.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

October 2009
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: