Fiilistä

Joskus mietin, miten blogi eroaa päiväkirjasta. Mietin siksi, koska kaipaan sitä tapaa, jolla päiväkirjaa kirjoitetaan: tiedetään, että näitä ajatuksia ei kukaan muu lue. Muuttaessani ensimmäisen kerran ulkomaille kannoin kierrätyslaatikkoon ainakin kymmenen teinivuosieni päiväkirjaa. Oli helpottavaa päästä eroon siitä kasasta sielun roskatynnyriä, mutta joskus mietin, mitä kirjoille kävi – löysikö joku ja luki.

Haluaisin pystyä kirjoittamaan blogia kuten aikoinaan päiväkirjaa. Haluaisin pystyä olemaan välittämättä siitä, mitä luulen lukijoiden ajattelevan. Toisaalta taas haluan kytkeytyä muihin samalla tavalla ajatteleviin ihmisiin. Social networking, sitähän bloggaus on. Mietin, miten en taaskaan tiedä, kummin päin olla.

Me Naisissa oli laulaja ja sanoittaja Terhi Kokkosen haastattelu, jonka luettuani tajusin, että on ihan ok viihtyä omissa oloissaan ja olla epäspontaani. Epäsosiaalista sosiaalisuutta – tykästyin tähän termiin. Artikkelissa saadaan kuulostamaan kauniilta ja hyväksyttävältä asiat, joiden kanssa itse olen viime aikoina paininut:

Rutiinit: “Olen kuin hitaasti kääntyvä laiva. Jos joku soittaa iltakuudelta ja pyytää kahville, se on minusta aivan pöyristyttävää – miten tässä vaiheessa päivää voisi tehdä sellaista suunnanmuutosta.”

Ikuinen puolensa kullakin -ideologia: “En osaa sanoa, antaako shakki voimaa vai viekö se sitä.”

Aamiainen: “Viikonloppuisin nautin kotona seurustelevan aamiaisen, pitkään ja hartaasti. […] Aamiaisella menee helposti puolitoista tuntia.”

Kaverit: “[…] Viihdyn paremmin kahden kesken kuin isoissa laumoissa. Se on sellaista epäsosiaalista sosiaalisuutta. Harrastan pitkiä puheluita ja tekstiviestejä. […] Saatan olla joskus huono pitämään yhteyttä, mutta onneksi ystäväni ovat joko samanlaisia tai ymmärtävät minua.”

Vielä kaksi viikkoa joululomaan. Aion lakaista koko kuluneen vuoden bullshitteineen päivineen ulko-ovesta taivaan tuuliin ja katsoa eteenpäin. Vielä kaksi viikkoa, sitten.

Advertisements

0 Responses to “Fiilistä”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: