Kengät allani

Lumikinoksiin hautautuneen ei auta kuin yrittää nauttia lumesta, kuumasta teestä ja köllöttelystä. Maanantaiaamun ruuhka palauttanee taas karulla tavalla maan pinnalle, jos tuo lumi nimittäin pysyy ja jos puolet autonkuljettajista ei vieläkään ole saanut vaihdettua niitä talvirenkaita alleen. Eipä omistanikaan kyllä mitään hyötyä ole ollut, yhtä lailla jäätyvä loska ja nuoskalumi luistavat oli alla telaketjut tai ei.

Niin se köllöttely. Ei siitäkään mitään tullut, kun näin viime yönä painajaisia viimeisimmän Jason Bourne -romaanin vuoksi. En muista, mikä kirjan nimi on – olisiko The Bourne Sanction? – mutta teema pyörii (yllätyksettömästi) U.S.A. – Venäjä akselilla. Tusinatavaraa, aivotonta lukemista. Kirjassa seikkailee pelottavan psykopaattinen gun for hire, ihmiskunnan likaviemäriksi kuvatussa Nizhny Tagilissa isänsä syrjähypystä syntynyt Leonid Arkadin. Arkadin tappaa jokaisen, joka saa selville, miksi hänestä on tullut sellainen kuin on. Tästä ei sen enempää, vaan hyppäämme painajaiseeni.

Unessa tehtävänäni oli hengailla Johnny Deppin näköisen (!) Arkadinin kanssa ja välttää kyselemästä liian henkilökohtaisia kysymyksiä. Liian henkilökohtaiset kysymykset nimittäin saivat tämän tyypin raivon valtaan – I can tell you but then I’ll have to kill you. Uni jatkui ja jatkui ja jatkui ja jatkui. Välillä olimme Lontoossa, välillä erään ystäväni kotikaupungissa, välillä uimahallissa, jossa kohtauksessa Johnny Depp esiintyi Captain Jack Sparrown asussa (ei paha).

Mikähän minun alitajuntaani nyt vaivaa, kun moisia juttuja vatvon.

Herättyäni kahdeksalta sydän kurkussa kirkonkellon kuminaan (maalaiskylässä asumisen “etuja”), kävin kuumassa suihkussa ja pukeuduin jonkinlaiseksi maatuskamaiseksi catwomaniksi. Jalkaan oli laitettava kunnon maiharit. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin on lähdettävä pakoon.

Advertisements

6 Responses to “Kengät allani”


 1. 1 nooruska 31/01/2010 at 6:01 pm

  Suuri aukko sivistyksessä: kuinka monta noita Bourne kirjoja on? Lisää leffoja tulossa??? Tykkään niistä niin paljon.

  Ihana asu!

 2. 2 thatmay 31/01/2010 at 7:53 pm

  Siis ei harmainta hajuakaan! Meillä noita leffoja on kaksi, mutta en ole kumpaakaan koskaan katsonut yhtäjaksoisesti loppuun asti, joten sekoitan niiden juonikäänteet aina keskenään. Googletin “bourne sanction movie” ja ensimmäinen hitti sanoo että “fourth sequel on track for 2010”. Tästä loogisesti seuraa, että leffoja on tähän mennessä ilmestynyt kolme. Kun tässä nyt noita Matt Damonin JasonBournekuvia katselen, niin enköhän minä nuo kolme filmiä jonakin päivänä voisi hyvinkin katsella, siis ihan asiaan paneutuen. Toimintafilmeinä ne ovat kuitenkin kai aika, ööh, hyviä? Mulla on vaan valitettavasti jäänyt Damonista päähän se skene Talented Mr. Ripleystä, jossa hänellä on uimarannalla päällään kamalat uimahousut ja jotkut mustat kävelykengät.

 3. 3 Piitu 31/01/2010 at 9:02 pm

  “Maatuskamainen catwoman”… on aika hauskasti sanottu :)

  Jotain catwomania on noissa ranteenlämmittimissäkin.

 4. 4 thatmay 31/01/2010 at 10:07 pm

  Niin, niihin sais varmaan aika hyvin linkkuveitsen piiloon jos olis tarvis. Tikkaita pitkin ei kyllä trikoomekossa taida kannattaa kauheasti nouseskella.

 5. 5 thatmay 31/01/2010 at 10:08 pm

  [Siis jos nyt tätä kriminaalifantasiaa jatketaan.

 6. 6 Herttainen 01/02/2010 at 3:59 pm

  Ihanat pampulalliset rannelämmittimet! Ja kiva väripiristysruiske ;)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: