Tehotiimi

En muista, koska olen ensimmäisen kerran käyttänyt tai ostanut meikkivoidetta. Muistan kyllä varhaisteininä kokeilleeni äitini kastanjavettä sääriini, ja muutamia niinikään äidin meikkipussista löytyneitä erilaisia meikkivoiteita melko kammottavin tuloksin. Kerran taisin olla juuri levittänyt punaisenpinkin voiteen yltympäriinsä periaatteella more is more, kun ovikello soi. Iik! Joku veljeni kaveri ovella huudahti ensimmäisinä sanoinaan “sä oot ihan punanen!”. Episodin jälkeen otin järjen käteen ja siirryin meikkivoiteiden asemesta pelleilemään The Body Shopin huulikiilloilla.

Seventeenissä mainostettiin aikoinaan supermattapintaista meikkivoidetta, jonka levittämisessä piti olla aivan häijyn nopea, jottei se olisi paakkuuntunut ennen mataksi kuivahtamistaan. Ehkä se oli ensimmäinen itse ostamani, muistaakseni sitä sai Sokokselta monen vuoden ajan. Mikähän se oli merkiltään. Sitten seurasivat Clinique, Diorin Diorlight ja nimetön sarja erivärisiä ja erituntuisia meikkivoiteita ja peitevärejä. Joe Blascon muistan tuottaneen pahimman pettymyksen, se oli olevinaan rasvaista ja pitämätöntä. Diorlight sen sijaan sai ihon loistamaan. Miksi sitä ei enää valmisteta? Kenties se on muuttanut nimeään.

Kalliihkojen merkkien jälkeen olin pitkään Maybellinen mattameikkivoiteen vakkarikäyttäjä, siis viikon takaiseen heräämiseeni asti. Kuivahtavan ihosolukon epätasaista väritystä (anteeksi inhorealismi) vastaan taistelen toistaiseksi Lancômen nestemäisellä meikkivoiteella, YSL:n valokynällä ja Benefitin heleyttävällä voiteella, Benefitin Erase pasten ohella. Mietin silti, kannattaisiko värivirheisiin paneutua pikemminkin ihonhoitotuotteilla kuin meikeillä.  If you have to wear a lot of makeup in order to look good, something is wrong.

Advertisements

6 Responses to “Tehotiimi”


 1. 1 Flirttiä ja Toilettihuolia 01/02/2010 at 8:19 pm

  Hei,

  mä en ole ihan varma tiedänkö tuon Diorlightin mistä kirjoitit, mutta olen kokeillut ainakin jotain Diorin Light -meikkivoidetta mitä rakastin myös. Nyt olen löytänyt sille samalta merkiltä hyvän korvaajan, Diorin Nude -meikkivoiteen. Se on ihanan kevyttä ja saa ihan loistamaan. :)

  Minulla on myös ristiriitainen suhde meikkivoiteisiin, siitä tulee niin maalattu olo. Mutta yritän perustella riippuvuutta meikkivoiteisiin (enää ei osaa olla ilman) sillä, että nehän myös suojaavat saasteilta yms. Ihon parhaaksi siis .. no ei nyt ihan.

  Mukavaa alkuviikkoa! Olen muuten salalukenut blogiasi jo aika kauan, enkä ole saanut kommentoitua. Nytpä vihdoin sain meikkivoiteen innoittama. Blogisi on niin kaunis ja seesteinen saareke kaiken tavaratulvan keskellä: tänne tullessa aina jotenkin rauhoittuu. Ihanaa siis että blogisi on olemassa.

  – Liisa

 2. 2 May 02/02/2010 at 3:12 pm

  Kiitos kommentista! Linkkisi muuten oikein vaatii klikkaamaan: “flirttiä ja toilettihuolia”; mitähän jännää sieltä oikein paljastuu! :o) Tulenpa tästä heti tutustumaan.

 3. 3 mda 02/02/2010 at 7:20 pm

  Se mattameikkivoide on Revlonin Colorstay, tai niin ainakin luulen :)

  Ennen se jämähti 60 sekunnissa, mutta koostumusta on muutettu vuosien varrella ja nyt sitä voi taputella sienellä ihan rauhassa, kunnes se lopulta sitten asettuu kasvoille.

  Sitä saa siis vieläkin niistä kaupoista missä Revlonia myydään. Olen käyttänyt sitä jo ainakin 10 vuotta ja vaikka koitan mitä tahansa muuta kalliimpaa tai halvempaa, palaan aina tähän yhteen samaan meikkivoiteeseen.

 4. 4 May 03/02/2010 at 8:03 am

  Hmm, Revlonko se olisi ollut? Muistelen itse, että merkki olisi ollut jotain ihan tuntematonta, mutta voinpi olla väärässä. En millään löytänyt Googlestakaan mitään. Pidetään mielessä!

 5. 5 Ami 05/02/2010 at 2:02 pm

  Tähän on nyt kyllä pakko kommentoida, kun pienellä scrollauksella saa näkyviin sanat Dior ja mineraalimeikki. Kävi nimittäin niin, että juuri tänä aamuna kolmen vuoden mineraaleilun jälkeen päätin antaa Diorin uudelle meikkivoiteelle, jonka nimessä vilisivät sanat nude, hydra ja glow niin houkuttelevina ja paljon lupaavina, tilaisuuden. Annoin tilaisuutta kokonaiset 10 minuuttia – ja pesin kasvoni ja aloitin alusta, mineraleilla. Vaikka kuinka sanotaan tuoksun olevan osa tuotteiden ylellisyyttä, en pitänyt tämän tuoksusta enkä tunteesta kasvoilla. Silmiäkin rupesi kirvelemään.

  Oletko kokeillut Aliman tai Lumieren mineraalipohjia? Itse pikku hiljaa maata kohti nahkoillani kurkottavana ja pintakuivana olen pitänyt molemmista kovasti. Aliman pohja on mattaisempi ja peittävämpi kuin Lumieren Luminence -pohja, joka taas on kevyt ja kuultava (ehkä jopa glow olematta kuitenkaan liian hohtava). Kumpikaan ei minulla korosta ryppyjä eikä pintakuivuutta ohuesti levitettynä. Suosittelen!

 6. 6 May 06/02/2010 at 3:38 pm

  Ami, kiitos kommentista. Olen kokeillut mineraalimeikeistä “vain” Urban Decayta, Bare Mineralsia, Maybellinea ja L’Orealia, ja vaikka kaikki olivatkin tietyllä tavalla omansalaisia – mikä kuivattava, mikä kosteampi -, kokemuksen perusteella mineraalimeikit ja minä emme sovi yhteen. Voi olla, että kyse on harjoituksen puutteesta tai meikkien huonosta laadusta, en tiedä. Aamulla mineraalimeikki näytti kaikilla tuotteilla hyvältä, sileältä ja luonnolliselta, mutta työpäivän jälkeen mikään ei enää näyttänyt eikä tuntunut mitenkään mukavalta. Joku paakkuuntui, joku oli liuennut taivaan tuuliin, joku aiheutti poskiin kummaa punotusta… Olen silti vielä periaatteessa innostunut mineraalimeikeistä ideana, mutta en tiedä, montaako tuotetta vielä uskallan kokeilla! Pidän mainitsemasi merkit korvan takana.

  Nyt kokeilussa oleva Lancomen “hehku”voide on hiukan liian nestemäistä makuuni, mutta se tuntuu sopivan melko hyvin iholleni. Sattuman oikusta pyörähdin tänään marketin parapharmacie-osastolla, ja myyntiesittelijän suosituksesta mukaan tarttui sarja minulle uusia Avènen Couvrance -tuotteita, joiden tuoteselosteessa luetellaan maagisia sanayhdistelmiä kuten SPF30, hypoallergenique, non-comedogene, sensitive skin, oil-free, water resistant (!), extra hold, reduces moderate redness ja niin edelleen. Saa nähdä mitä tästä vielä kehkeytyy.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: