Jes

Halusin dokumentoida, miltä tuntuu, kun saa tietää voivansa pitää kesällä kahden kuukauden pituisen loman. Kahden kuukauden – se tarkoittaa kahdeksaa viikkoa. Se taas tarkoittaa, että kun vähentää ensimmäisen lomaviikon, jolloin ajatukset ovat vielä ennen lomalle lähtöä tekemättä jääneissä töissä, ja viimeisen lomaviikon, jolloin alkaa jo ajatella loman väistämätöntä päättymistä ja töihin paluuta, on oikeaa lomaa silti jäljellä vielä kuusi viikkoa.

Mutta en minä nyt osaakaan kuvailla, miltä se tuntuu. Helpottavalta? Ihanalta? Samalta kuin silloin, kun löytää farkkujen taskusta sinne unohtuneen kaksikymppisen? Siltä, että samalla energialla voisi vaikka kasvattaa siivet ja ruveta lentämään?

Joo, jotakuinkin siltä.

Luxemburgissa sataa vieläkin lunta. Tiedän, että saan tänäkin iltana madella kotiin etanan vauhtia kesärenkaisten tööttäilijöiden seassa, ja että poikani tulee kieltäytymään nukkumaanmenosta, koska ei ole saanut viettää tarpeeksi aikaa kanssani ja koska hänellä on sen takia liikaa kerrottavaa, ja että herääminen huomenna kukonlaulun aikaa on jälleen yhtä itkua ja hammastenkiristystä, ja että tiet ovat huomennakin täynnä loskaa, jota kunnilla ei ole varaa suolata pois.

Ei se haittaa.

Advertisements

4 Responses to “Jes”


 1. 1 kottarainen 03/02/2010 at 10:05 am

  Minä tajusin suuren puurtamisen ja rankan syksyn jälkeen yhtäkkiä voivani lomailla tammikuun. Kokonaan. Ihan kokonaan jokaisen päivän jos vain mieli tekee. Se oli niin hämmentävä tunne, etten olisi osannut edes verrata sitä rahan löytymiseen taskusta. Suuoraan sanoen on edelleen vähän vaikea käsittää, että sain kerrankin vain olla. Laskeskelin varovasti edellisestä lomanrippeestä olevan yli vuosi.

 2. 2 rosenatalie 03/02/2010 at 2:52 pm

  Ihana yllätys! 8 viikon loma putkeen on ihan unelma, t. eräs, jonka työpaikan mielestä jo kolmen viikon lomaa pitää ihan erikseen anoa ja hyvissä ajoin head of dep:lta, neljään viikkoon vaaditaan HR:n suostumus…

 3. 3 KatriK. 03/02/2010 at 10:21 pm

  Uutinen kahden kuukauden lomasta tuli varmaankin aika hyvään saumaan, kun ympärillä on vain loskaa ja kiukkuisia ihmisiä. Olisipa jo kesä (vaikka kesälomaa vain muutaman viikon vietänkin).

 4. 4 May 04/02/2010 at 10:15 am

  kottarainen, vau! minun lomani tupsahtavat oman herkeämättömän painostukseni vuoksi, mutta koska en tosissani koskaan uskonut, että voisin jättiloman toteuttaa, tuntui okei-uutinen todellakin melko hämmentävältä.

  rosenatalie: ääh, tommoset on inhottavia. oikea tapa suhtautua tuollaisiin työnantajiin on olla äitiys- ja vanhempainlomalla mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman monta kertaa (anteeksi kaikki yrittäjät ja työnantajat, luultavasti en tarkoita tätä täysin tosissani).

  katrik: totta, se jotenkin piristää mieltä samalla tavalla kuin vaikka varattu lomamatka. Nyt voi alkaa suunnittelemaan! Toivottavasti tulee aurinkoinen ja trooppisella tavalla sateinen kesä, että pääsen kasvattelemaan yrttejä ja muita juttuja keittiöpuutarhassa!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: