Itse tehtyä: antiselluliittikahviscrub

Vaikka lunta tupruttaa edelleen taivaan täydeltä, on pakko uskoa, että kesä tulee vielä joskus, ja kesän myötä pukeutuminen vähempiin vaatteisiin, jopa (huu) uimapukuun.

Koska en enää ikinä halua turvautua erääseen Linéance-merkkiseen, hmm, hoikistumisseerumiin ja sen tuottamaan tuntemukseen siitä, että reiteni ihan just nyt millä sekunnilla hyvänsä joko jäätyvät ikikohmeeseen tai räjähtävät tuhannen päreiksi, päätin kokeilla kofeiinia. Sen kun kerrotaan stimuloivan ylimpiä ihokerroksia tietynlaista epätoivottua appelsiiniefektiä vähentävästi.

Pitemmittä puheitta, antiselluliittikahvikuorintatahna syntyy näin:

 • kupillinen käyttämättömiä kahvinporoja
 • merisuolaa noin neljäsosa kahvin määrästä
 • muutama ruokalusikallinen jotain mukavaa öljyä, esim. aprikoosinkiviöljyä

Sekoita aineksia mikserissä, kunnes merisuola on pilkkoutunut kahvin sekaan ja kunnes konsistenssi on kuin märkää hiekkaa. Jos pitää öljyisemmästä, voi öljyä luonnollisesti lisäillä oman maun mukaan. Itse jätin seoksen melko kuivakaksi.

Tulos: Tuoksuu kuin vasta-avattu kahvipaketti, kuorii hyvin ja antaa boostia aamuun.  Olo on kuin kahvisuihkussa! Raaka versio kahviscrubista syntyy niin, että keitetään kahvit, juodaan kupillinen, otetaan porot suodatinpussista talteen ja kuoritaan iho niillä kahvinporoilla. Mikä erityisteho kofeiinilla on tavalliseen kuorintaan verrattuna jäänee kylläkin nähtäväksi. Raportoin mikäli raportoitavaa ilmenee.

Advertisements

5 Responses to “Itse tehtyä: antiselluliittikahviscrub”


 1. 1 Chloé Cupcake 12/02/2010 at 10:35 pm

  Toimisikohan tässä scrubissa oliiviöljy?

 2. 2 May 13/02/2010 at 8:35 am

  Varmasti – aprikoosinkiviöljyn valitsin itse siksi, että se on hajuton ja siksi, että sitä sattuu minulla olemaan iso avattu pullo kaapissa. Oliiviöljyähän monestikin käytetään ihonhoidossa, miksei siis tässäkin.

 3. 3 KatriK. 13/02/2010 at 11:36 am

  Mahtava idea. Ja niin kaunis tuo purkki, jonka sisälle olet kahviseoksen kätkenyt. Mistä tuota aprikoosinkiviöljyä mahtaisi saada? Ja onko sinulla muita hyviä vinkkejä sen hyödyntämiseen?

 4. 4 May 13/02/2010 at 12:09 pm

  Katri, purkkia olen todellakin varjellut kuin kalleinta aarrettani, se oli aikoinaan L’Occitanen almond-apple -voiteen koti. Omat kosmetiikkaraaka-aineeni tilaan gracefruit.co.uk:sta – palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Aprikoosinkiviöljyn tilalle sopii mikä tahansa öljy, esim. manteliöljy jota ainakin Luxissa saa apteekista. Oliiviöljy, avokadoöljy jne. ovat kaikki hyviä, ja eiköhän tuo ilman öljyäkin ihan hyvin kuori. Silloin tällöin onnistaa tavallisissa supermarketeissa tai vapaavalinnoissa, kun tsekkailee ne rumat kempsuhyllyt, joiden tuotteiden päällä on jo pieni pölykerros :o)

 5. 5 Marja 13/02/2010 at 12:58 pm

  Hei! Ensiksi kiitokset miellyttävästä blogista. Pidän tästä niin visuaalisesti kuin sisältönsä puolesta. Toiseksi, huippua nämä sun reseptit! Kiitos!!

  KatriK kyseli mistä öljyjä voi ostaa. Itse hankin netistä Pienestä Tuoksukaupasta. Gracefruitilla tuotteet ovat edullisempia, mutta postikulut nostaa hintaa reilusti. Siksi suosin kotimaista.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: