Hiuksista …taas

 1. Tässä ovat hiukseni muutama vuosi sitten: kuva taitaa olla peräisin edellisestä blogistani. Tällä värillä on menty jo lähemmäs kymmenen vuotta. Tuhkanruskea pohja, johon on lisätty vaaleita raitoja… ja lisätty, ja lisätty, ja lisätty. Eikös tuo kuitenkin näytä aika …feikiltä?
 2. Aikatauluongelmat ja maailman yleinen kaaos saavat aikaan maailman järkyttävimmän juurikasvun. Auttakaa!
 3. Selvän teki. Pää tulikin aivan täyteen raitaa, juuria ja latvoja myöten.
 4. Sama vertailun vuoksi linnunpesäolotilassaan. Paljon harmonisempi kuin ykkönen!
 5. Mutta kuinkas sitten kävikään: hamppua ja taas sitä perhanan juurikasvua.
 6. No jospa leikkaisi vähän latvoja pois …ja kihartaisi patukoilla …ja värjäisi tukan ruskeaksi. Joo, tykkään! Tosin tässä kuvassa ruskea väri on jo liuennut ties minne, ja muistan, että se oli heti värjäyksen jälkeen aivan kauhean tumma.
 7. On siis aika ottaa avuksi järeät (koti)aseet ja kokeilla kaupan sävytettä. Mutta hetkinen… sehän olikin kestoväri! Ja nyt sitä on tullut käytettyä jo kolme kertaa kahden viikon välein!
 8. Punaruskea hohde lienee tullut jäädäkseen, vaikka värin nimi oli olevinaan tuhkanvaalea. En valehtele, tuhkanvaalea.
 9. No haihtuuhan se punaisuuskin sentään merivedessä, auringossa ja hiekassa peuhatessa. Kampaaja väittää, että sävy on epämiellyttävä epäväri, joka saa minut näyttämään väsyneeltä ja mielenkiinnottomalta. Minusta alkaa todellakin tuntua siltä, että blondina voisi olla mukavampaa.
 10. Vaaleita raitoja ja koko tukan vaalennus. Olo tuntuu kummalliselta ja kasvoni näyttävät hailakoilta. Kampaajat ovat tyytyväisiä, kollegat kehuvat uutta lookkia. Mies kylläkin kysyy, mitä ihmettä olen mennyt tekemään. Olo tuntuu kummalliselta, kasvoni näyttävät hailakoilta ja hiukset tuntuvat punaisilta. Älköömme edes mainitko juurikasvua: parin viikon päästä se on tumma ja räikeä.

Näen, mitä tästä voisi helposti kehkeytyä. Kympistä on yhden askeleen matka takaisin ykköseen. Mikä oikeastaan on se minun värini? En ollenkaan pidä hiusten kanssa pähkäilystä.

Advertisements

2 Responses to “Hiuksista …taas”


 1. 1 Kamicha 08/04/2010 at 8:20 pm

  Minullekin tuo hiusväriasia on jotenkin hemmetin hankala… …en nimittäin yhtään tykkää kampaajalla istumisesta, ja hiusvärikemikaalit ovat aika tujua tavaraa. Ratkaisu: oma mitäänsanomaton maantieväri ja lähes läpikuultava käsittelemätön liukkaanpörröinen hiusto. Hyvä puoli on sentään se, että välillä lämmin valo tarttuu ja tukka näyttää melkein punertavalta…

  Minusta nuo sinun kaikki hiuslookkisi näyttävät hyviltä – tosin mihinkään paremmuusjärjestykseen niitä ei voi oikein ilman kasvoja laittaa! Voi että kun olisi tuollainen vankka ja pörrötön tukka.

 2. 2 May 09/04/2010 at 8:53 am

  Haha, joo, vankka ja pörrötön tukka tosiaan! Omassa päässäni yhdistelmä on vihonviimeinen: piikkisuora ja lasimainen. Se suorastaan VAATII värikäsittelyä ollakseen jotain muuta kuin päätä myöten liruva. Tosin olen ollut huomaavinani, että iän myötä myös hiuslaatu muuttuu, ja lasimaisuus (ja sitä myötä kiilto) ikäänkuin häviää. Tämän myötä olisin kenties kasvattamassa oman värin takaisin… se vaan kestää niin kauan.

  Mutta olet oikeassa, kasvojen väritystä tuntematta tuosta on vaikea sanoa juuta tai jaata.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: