Ulos siitä

Pojan pyörästä otettiin viikonloppuna apupyörät pois. Oli luettu kirjoja ilman apupyöriä ajamaan opettelusta, oli harjaannutettu tasapainoa potkulaudalla, oli varattu reppuun laastareita ja desinfiointiainetta, ja oli vakuuteltu, että äiti ja isi on joka tapauksessa aina todella ylpeitä, mitä ikinä tapahtuukaan. Kerran pari se horjahti, pyysi pitämään satulasta, ja sitten se osasi, noin vaan. Siis mitä. Ei meillä ole koskaan opittu mitään näin nopeasti, kymmenessä minuutissa. Seuraavana päivänä se jo osasi lähteä polkemaan ja jarruttaa kaatumatta niinkuin vanha tekijä. Tätä ilon tunnetta!

Seikkailuhenki heräsi heti. Tuli halu huoltaa rullaluistimet, pakata reppuun evästä ja lähteä pojan kanssa pyöräretkelle joen varrelle. Joo, niin minä teen. Mies tietysti jo suunnittelee poikien maastopyörävaellusta telttoineen ja retkikeittimineen.

Mutta entäs vaatteet. Puutarhatöihin ja ruokakauppaan lähden helposti ihan missä tahansa rytkyissä, mutta jostain syystä urheilutapahtumissa haluan asuni olevan sekä liikuntaan sopiva että hyvännäköinen. On nimittäin hyvä varautua kaikkeen. Muistan kerran skeittitripillä poikenneeni elokuvateatteriin ja sen jälkeen drinkeille – omat cargohousuni ja teepaitani jotenkuten vielä menettelivät, mutta eräällä porukan jäsenistä oli päällään mustat kiiltävät pyöräilyshortsit ja se ylikokoinen teepaita, jonka edessä on painokuva stereotyyppisistä eurooppalaisista. Elettiin vielä aikaa, jolloin pyöräilyhousuihin liittyvät mahdolliset (epätoivottavat) mielikuvat olivat joko Pump up the jam tai, no, pyöräily.

Mökkireissuilla olen juuri se ihminen, jolle nauretaan, kun hän ilmestyy nuotiotulelle beesseissä khakihousuissa ja mustassa jerseytopissa, kun muilla on päällään Adidaksen nappiverkkarit. Hauskanpitoa moiset asiat eivät tokikaan estä: kompleksinsa kullakin. Kummallista muuten, että töissä asia on juuri päinvastoin ja tunnen toimistomiljöössä kärsiväni jokseenkin usein alipukeutumisesta. Liikuntavaatteille kuitenkin asetan sen ehdon, että niiden on voitava mukautua casualiksi, jos tilanne sitä vaatii. Ylläoleva toiveasukollaasi (that’s a first) illustroinee, mitä hyvännäköisillä urheiluvaatteilla tarkoitan. Nämähän eivät oikeastaan ole urheiluvaatteita lainkaan, vaan rennomman puoleisia otantoja All Saintsin tailoring ja luxury basics -osastoilta.

(Seikkailuinspiraatioksi vielä
Jessica Watson: maailman ympäri pinkillä purjehdusveneellä, ikää kuustoista vee. Myönnän olevani koukussa hänen blogiinsa – you go girl!)

Advertisements

4 Responses to “Ulos siitä”


 1. 1 Nina 21/04/2010 at 9:32 am

  Jopa on tyylikkäitä vermeitä! Minä taas rakastan renttuilla mökillä. Vanhimmat ja virttyneimmät housut, jalassa pitkävartiset, tennareista ulos tursottavat harmaat villasukat, villapaita, kuoritakki (no okei, se on valkoinen ja tyylikäs) ja päähän vihertävä kalamiesten hattu. Oih, tuli hirvittävä ikävä mökille!!!

 2. 2 May 21/04/2010 at 10:16 am

  Parasta mökkeilyssä on savunhaju ja seitkytluvun kodin kuvalehdet!

 3. 3 -KK 22/04/2010 at 11:11 am

  on kyl hianot vetimeet. like a lot. onneksi olkoon pikkuisen pyöräilyn oppimisesta. kunpa täälläkin päästäisiin eroon apurattaista. myös se olisi “like a lot”.

 4. 4 sari 24/04/2010 at 7:16 pm

  mulla on ristiriitainen suhde mokkipukeutumiseen: toisaalta haluan renttuilla sydanmeni kyllyydesta, mutta en tod. halua laittaa mitaan nappiverkkareita ja miehen t-paitaa paalleni. Eli sellainen homssuinen taiteilijatati-look ois hyva, mutta mista sellaisia mokkivaatteita oikein saa? Eika mulla kylla sita mokkiakaan ole :D

  p.s. olen jo useampana paivana palannut tonne Jessican blogiin, oisimpa makin 16-vuotiaana tehnyt jotain tommosta!

  (p.p.s jatkoin homppabloggaamista uudella tontilla)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ota yhteyttä

reallyclean@live.com

Viime päivien eniten klikatut

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Kalenteri

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Shop

Advertisements

%d bloggers like this: